dimarts, 21 de febrer del 2012

Per saber-ne més sobre els trastorns del desenvolupament


En aquesta nova entrada, m'agradaria deixar constància d'un recull de pàgines web molt interessants i útils que vaig trobar mentre estudiava per a l'examen final de l'assignatura.

Aquesta bibliografia, em va ser de gran utilitat, ja que tracta de manera molt clara i senzilla els diferents trastorns del desenvolupament donats com ara: el retard mental; els Trastorns Generals del Desenvolupament (TGD) com ara el Trastorns d'Espectre Autista (TEA), el síndrome d'Asperger, el síndrome de RETT i el Trastorn Desintegratiu de la Infancia; el Trastorn per Dèficit d'Atenció amb o sense Hiperactivitat (TDA-H); la Psicosis infnatil; les Altes Capacitats; les dificultats especifiques de l'aprenentatge (DEA) com ara la dislexia, la diortrografia i la discalcula i altres associats com la disgrafia; la dislàlia i la disfèmia; i l'afàsia. D'aquesta manera, hi podem trobar aspectes com ara: definició del trastorn, característiques, criteris de diagnostic, diagnostic diferencial, prevalença, etiologia, i el tractament necessari entre d'altres.

A continuació teniu els enllaços. Espero que us siguin d'utilitat!

- Necesidades educativas especiales.
- Biopsicologia.net
- Psicoterapia i formacion: psicosis infantil
- Slideshare: sistemas alternativos de comunicación
- Psicodiagnosis.es: La superdotación. Niños con altas capacidades
- Psicodiagnosis.es: WPPSI III
- Orientagades blog: protocolo de detección de alumnos con altas capacidades.
- Slideshare: Dificultades Específicas de Aprendizaje y Psicomotricidad.
- Psicogiagnosis.es: Trastornos de la escriptura. Disgrafia
- Slideshare: Afasia de Broca.
- Vivir con afasias: clases de afasias.

Per últim, m'agradaria mostrar-vos un bloc molt especial que he trobat per la xarxa titulat La princesa de las alas rosas. Aquest és un bloc que ha fet la mamà d'una nena anomenada Natàlia que pateix autisme i que ha creat aquest espai per tal de donar a conèixer la seva història. D'aquesta manera, pretén narrar d'una manera fidel i en primera persona la realitat d'aquest trastorn, així com les dificultats que suposa tant pel propi infant com per a les seves famílies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada