diumenge, 4 de desembre del 2011

Matemàticas más creativas

A continuació, m’agradaria mostrar-vos un article molt interessant titulat: "Matemáticas más creativas".

Aquest tracta sobre una experiència realitzada de manera conjunta per tres centres educatius d’Espanya. Algunes de les activitats realitzades van ser les següents:

- Selecció, intercanvi i resolució setmanal de reptes matemàtics.
- Establiment de contactes periòdics entre els centres.
- Elaboració, difusió, intercanvi i posada en pràctica del “bagul màgic”.
- Intercanvi de materials.
- Encontres entre l’alumnat i el professorat dels diferents centres.

A continuació, es van celebrar els tres encontres en cadascun del centres on es van trobar alumnes i professors de les diferents escoles. Les primeres jornades, es realitzaven jocs i dinàmiques de presentació, acollida i coneixement de les instal·lacions. Durant les següents jornades, es van realitzar moltes activitats i jocs matemàtics de resolució de problemes, etc. Finalment, les darreres jornades servien per estrènyer llaços i conèixer quelcom més de la seva riquesa cultural.


Personalment, aquesta experiència m’ha semblat molt interessant, ja que penso que realitzar un projecte d’aquesta magnitud en estreta col·laboració amb altres centres educatius, suposa una excel·lent oportunitat per compartir recursos, materials, propostes d’activitats, cercar noves metodologies i intercanviar opinions, entre d’altres.

A més a més, pel fet de ser una experiència compartida entre tres centres que segueixen un línea educativa similar, basada en l’aprenentatge autònom de l’infant a través de projectes de treball on el mestre fa de guia d’aquest procés, la posada en pràctica d’aquesta suposa una gran motivació, ja que poden sentir-se part d’un grup que presenta uns ideals semblants i a través dels qual poder enriquir la pròpia pràctica educativa per seguir creixent.

Per tant, considero aquesta experiència molt innovadora i positiva, ja que pot aportar grans beneficis tant a docents com discents sobretot en quant a la millorar de la competència matemàtica pel fet d’aprendre d’una manera compartida i lúdica a través de jocs i reptes d’acord amb els interessos i les inquietuds dels infants. D’aquesta manera, s’aconsegueix un aprenentatge significatiu i profund valorant i gaudint de les matemàtiques.


Aquí teniu el document en PDF perquè el pugueu veure. Espero que us agradi l'experiència!

as Mas Creativas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada