diumenge, 4 de desembre del 2011

La libreta de Ciencias

A continuació, m’agradaria mostrar-vos un altre article molt interessant titulat: "La libreta de ciencias". Aquest tracta sobre una experiència realitzada per un centre educatiu de Barcelona que té una gran vocació d’innovació pedagògica. És per això, que han portant a terme un nova experiència en la utilització d’un recurs pedagògic molt interessant; la llibreta de ciències.

La llibreta de ciències, és un instrument didàctic molt útil alhora que innovador i interessant. La seva funció principal, és que l’infant faci un registre de tots els projectes i experiments que realitzen a l’aula per tal de fer un recull exhaustiu de l’experiència viscuda. D’aquesta manera, l’infant anotarà tot el procés dut a terme sobre els projectes, que van des del plantejament de dubtes, fins a l’explicació dels resultats obtinguts, passant per les hipòtesis i la provatura del mateix.

Un aspecte que cal destacar, és què la llibreta de ciències és un material que tindrà cada infant individualment i que, a més a més, passarà de curs juntament amb l’infant per tal de donar-li continuïtat i plasmar així l’evolució de la història del seu aprenentatge. No obstant, en els cursos d’Educació Infantil, aquesta experiència es durà a terme de manera grupal amb la qual cosa n’hi haurà una per grup/classe.

En definitiva, penso que la llibreta de ciències és un recurs que pot resultar molt positiu i beneficiós en la construcció de l’aprenentatge de l’infant, ja que suposa un context real per escriure amb sentit i deixar constància dels aprenentatges adquirits d’una manera significativa i profunda.


Aquí teniu el document PDF. Espero que us agradi aquest magnífic recurs educatiu!

La Libreta de Ciencias

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada