diumenge, 4 de desembre del 2011

¡A las matemáticas por el sudoku!


A continuació, m’agradaria mostrar un altre article realment interessant titulat: “¡A las matemáticas por el Sudoku!”. Aquest escrit, narra una experiència posada en pràctica per un professional de la docència anomenat Jacinto Marín Laborda, mestre d’Educació Infantil en el CEIP Luís Costa, de Múrcia.

La seva proposta, consisteix en aprofitar els innumerables beneficis que aporta el conegut passatemps Japonès, Sudoku, per donar-li un ús educatiu i lúdic en els centres escolars però adaptat als més petits.

D’aquesta manera, va aprofitar el Sudoku com un recurs didàctic per presentar les matemàtiques entre els infants per tal d’iniciar-los en el desenvolupament del pensament lògico-matemàtic sempre des d’una vessant lúdica i divertida, seguint la finalitat amb que es va crear.

Entre els diversos beneficis que por aportar aquest tipus d’activitat, cal destacar que ajuda a desenvolupar la capacitat de reflexió i anàlisi, així com al raonament lògic i sistemàtic, a la capacitat d’observació, atenció i deducció, a l’elaboració d’estratègies per resoldre problemes i a la creativitat i imaginació, entre d’altres.

En definitiva, personalment considero aquesta pràctica molt positiva per treballar-la amb infants, ja que suposa una oportunitat d’aprenentatge a través del qual adquirir uns coneixements però des d’una perspectiva lúdica i gratificant. A més a més, gràcies al Sudouku, es pot treballar una gran quantitat de coneixements ja que possibilita la incorporació de múltiples temàtiques com pot ser els números, les formes geomètriques, els dibuixos, les estacions de l’any, etc.


Aquí teniu el PDF titulat: "A las matemáticas por el Sudoku!". Espero que us agradi!

A las matemáticas por el SudokuA Las as Por El Sudoku


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada